Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jan Rudkiewicz

Ilmastoukko on.
Viikon ilmastouutinen. Cancúnissa tuskin saadaan vähennettyä päästöjä, mutta rahasta voidaan päästä jonkinlaiseen sopuun.Jan Rudkiewicz

Viikon ilmastouutinen. Cancúnissa tuskin saadaan vähennettyä päästöjä, mutta rahasta voidaan päästä jonkinlaiseen sopuun.

EU koettaa saada potkua kokoukseen puhumalla rahasta Cancúnissa

2.12.2010 14.07

Hanna Eriksson

EU on rahoittanut kehitysmaiden ilmastohankkeita 2,2 miljardilla eurolla tänä vuonna, EU:n Cancúnin ilmastokokouksessa julkaisema raportti kertoo. EU toivoo, että muut teollisuusmaat seuraavat perässä ja julkaisevat omat arvionsa rahoituksesta.

Suomen osuus tämän vuoden rahoituksesta on alustavan arvion mukaan 24,5 miljoonaa euroa. Suomi tukee muun muassa kehitysmaiden naisten osallistumista ilmastoneuvotteluihin ja ilmastonmuutokseen sopeutumisen toteuttamiseen.

EU:n tavoitteena on antaa tätä niin sanottua lyhyen aikavälin rahoitusta vuosien 2010–2012 aikana 7,2 miljardia euroa. Tämän vuoden rahoituksesta suurin osa käytetään ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, sopeutumiseen ja metsäkadon torjuntaan.

Viime vuonna Kööpenhaminassa teollisuusmaat sitoutuivat rahoittamaan kehitysmaiden ilmastotoimia 30 miljardilla dollarilla vuoteen 2012 mennessä.

ilmastoneuvottelut 




Viite