Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

"EU on pienituloisten ja köyhien etu"

2.4.2011 11.52

Jukka Vahti

Puoluesihteeri Panu Laturi asetti lauantaina vihreät Euroopan unionin yhteistyön syventämisen puolustajaksi vaalikeskusteluissa nousussa olevaa EU-kritiikkiä vastaan.

Laturi muistutti puheenvuorosssaan, että yksittäinen maa ei globaalissa maailmassa pysty tarttumaan ilmastonmuutoksen tai talouden sääntöjen kokoluokan asioihin.

Samalla hän peräsi EU:lta toimia jäsenmaiden keskinäisen verokilpailun suitsimiseksi. Tämä tapahtuisi hänen mukaansa päättämällä yritysverotuksen minimitasoista eri jäsenmaissa.

EU on hänen mukaansa myös se yhteisö, joka voi puuttua veroparatiiseihin ja torjua globalisaatiosta aiheutuvaa epävarmuutta.

Laturin mukaan vihreät on tällä hetkellä kokoomuksen ohella ainoa "vahvasti eurooppalainen puolue". Jo ennestään EU:hun kriittisesti suhtautuneiksi puolueiksi hän määritteli vasemmistoliiton, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset. Tämän kevään aikana joukon jatkoksi ovat liittyneet Laturin arvion mukaan myös keskusta ja sdp.

"Viestini perussuomalaisille ja vasemmistoliitolle on, että Euroopan Unionia pitää kehittää ja tukea, ei vastustaa. On harhakuvitelmaa, että Suomi voisi pärjätä yksin. EU on juuri pienituloisten ja köyhien etu", Laturi sanoi.
Viite