Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

gov.uk

Going for Green Growth -raportti.
Ryhtiä! Muun muassa Britannian, Saksan, Ranskan, Ruotstin ja Suomen ympäristöministerit sopivat maanantaina kunnianhimoisemman politiikan tavoittelemisesta.gov.uk

Ryhtiä! Muun muassa Britannian, Saksan, Ranskan, Ruotstin ja Suomen ympäristöministerit sopivat maanantaina kunnianhimoisemman politiikan tavoittelemisesta.

EU:n ilmastopolitiikkaan halutaan ryhtiä, jotta raha alkaa virrata

29.10.2013 9.49

Lasse Leipola

Kunnianhimoinen ilmasto- ja energiapolitiikka vuoteen 2030, päästökauppajärjestelmän uudistaminen sekä kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet ensi syksynä järjestettävässä huippukokouksessa esitettäviksi. Tällaiseen julkilausumaan päätyi Brysselissä eilen maanantaina järjestetty European Green Growth Summit.

13 EU-maan ympäristöministerien lisäksi konferenssiin osallistui laaja joukko yrityksiä, brittilehti Guardianin mukaan muun muassa Coca-Cola ja Shell.

”Liike-elämä ja sijoittavat kertovat meille, että EU:n on ryhdistäydyttävä ja saatava vuotta 2030 koskeva ilmasto- ja energiapolitiikka päätettyä sekä päästökauppa korjattua. Vain silloin sijoittajilla on luottamusta laittaa tarvitsemiamme miljardeja vähähiilisyyteen”, Britannian energia- ja ilmastonmuutosministeri Edward Davey sanoo maan hallituksen sivuilla.

”Rahoitus on selvästi kriittinen osa vähähiiliseen talouteen siirtymistä. Eurooppa tarvitsee valtavia investointeja vähähiiliseen energiantuotantoon, vähähiiliseen infrastruktuuriin, energiatehokkuuteen, älykkääseen sähköverkkoon sekä tuuli- ja aurinkosähkön tuotantoon. Meidän on voitava tarjota pääomaa yrityksille, jotka tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja kestävään kehitykseen”, sijoittajaryhmä Natixisin johtaja Philippe Zaouati sanoo.

Britannian teettämän selvityksen mukaan EU:n tulisi kiristää päästövähennystavoitettaan 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, jotta se kantaa oman osuutensa globaaleissa ilmastotalkoissa. Kansainväliset ilmastoneuvottelut jatkuvat vajaan kahden viikon kuluttua Puolan Varsovassa.

ilmastonmuutos 
Viite