Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

EurActiv: Euroopassa pelätään, että Romneyn voitto olisi ilmaston tappio

25.9.2012 15.32

Lasse Leipola

Ilmastokysymyksiä käsittelevät EU-poliitikot ja virkamiehet seuraavat huolestuneina Yhdysvaltain presidentinvaalitaistoa, kertoo EurActiv.

Vaikka republikaaniehdokas Mitt Romney on mielipidemittausten perusteella häviämässä demokraattipresidentti Barack Obamalle, suhtaudutaan Euroopassa vielä kauhulla ajatukseen republikaanipresidentistä.

”Ensimmäinen asia, jonka hän tekisi, olisi (Yhdysvaltojen neuvottelutiimiä johtavan) Todd Sternin korvaaminen jollain toisella, koska Stern ymmärtää tätä asiaa”, nimettömänä pysyttelevä EU-lähde arvioi.

Alkuperäisiin Kioto-neuvotteluihin osallistunut Nigel Purvis puolestaan arvioi, ettei Romney olisi valmis tekemään mitään, mistä hän joutuisi maksamaan minkäänlaista poliittista hintaa.

”Se olisi valtava muutos kiireellisyyden ja huomion tasossa Kioton jatkosta neuvoteltaessa.”

Mitt Romney on ollut varsin epäselvä ilmastonmuutosta koskevissa kommenteissaan. Hän ei esimerkiksi ole selvästi sanonut, uskooko hän, että ilmastonmuutos johtuu ihmisen aiheuttamista päästöistä. Sen sijaan hän on selvästi ilmoittanut ajavansa öljynporausta Yhdysvaltain rannikolla ja ympäristösääntelyn vähentämistä.

ilmastonmuutos  Yhdysvallat 


Lisää aiheesta:Viite