Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

ec.europa.eu

Eurobarometri.
Omalla rahalla. Suomalaiset ovat valmiita maksamaan enemmän kehitysmaiden tuotteista, mutta kehitysyhteistyön määrärahojen kasvattaminen ei innosta.ec.europa.eu

Omalla rahalla. Suomalaiset ovat valmiita maksamaan enemmän kehitysmaiden tuotteista, mutta kehitysyhteistyön määrärahojen kasvattaminen ei innosta.

Eurobarometri: Suomalaisnuorilla nuiva asenne kehitysapuun

26.11.2013 16.22

Lasse Leipola

Suomalaisnuoret suhtautuvat kehitysapuun huomattavasti kriittisemmin kuin samanikäiset Euroopassa keskimäärin. Asia käy ilmi tuoreesta Eurobarometri-tutkimuksesta.

Suomalaisista 15–24-vuotiaista vain 36 prosenttia on sitä mieltä, että rikkaiden maiden olisi nykyisessäkin taloustilanteessa pidettävä kiinni lupauksistaan ja kasvatettava kehitysyhteistyön määrärahoja. Euroopan nuorten keskiarvo on 55 prosenttia. Suomalaisnuoret tuntevat myös niin sanotut vuosituhattavoitteet selvästi keskivertoa heikemmin.

Koko Suomen väestöstä kehitysyhteistyövarojen kasvattamista kannattaa 47 prosenttia, kun koko EU:n keskiarvo on 50 prosenttia. Vuosituhattavoitteista on kuullut noin joka viides sekä Suomessa että EU:ssa.

Kriittisestä kehitysyhteistyökannastaan huolimatta 71 prosenttia suomalaisnuorista ovat valmiita maksamaan enemmän kehitysmaiden tuotteista, jos sillä voidaan auttaa paikallisia ihmisiä. Koko EU:n nuorissa osuus on vain 53 prosenttia.

kehitysyhteistyö 
Viite