Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jukka Vahti

Terveisiä Suomesta. Pekka Haavisto kannusti Euroopan vihreitä puolueita ennakkoluulottomaan kampanjointiin ja kertoi omista kokemuksistaan presidentinvaaleissa.  Jukka Vahti

Terveisiä Suomesta. Pekka Haavisto kannusti Euroopan vihreitä puolueita ennakkoluulottomaan kampanjointiin ja kertoi omista kokemuksistaan presidentinvaaleissa.

 

Euroopan vihreiden kampanja käyntiin – näihin vaaditaan muutosta

22.2.2014 19.00

Jukka Vahti

Kansallisidentiteetti ja eurooppalaisuus eivät sulje toisiaan pois. Talouskriisi ratkaistaan sijoittamalla vihreään talouteen, ei heikoimpia kurittavilla säästökuureilla. Sumussa vaeltava Eurooppa tarvitsee avoimuutta ja suvaitsevaisuutta muurien ja ennakkoluulojen sijaan. 

Nämä ovat Euroopan vihreiden tänään lauantaina Brysselissä käynnistetyn eurovaalikampanjan pääviestejä, joita kaikki eurooppalaiset vihreät puolueet voivat hyödyntää ja muokata omien kansallisten kampanjoidensa osiksi.

Kampanjan avaustilaisuudessa puhunut Euroopan vihreiden kärkiehdokas Ska Keller totesi painokkaassa puheenvuorossaan, että vihreät on tottunut taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan, kun kyse on ilmaston lämpenemisestä, mutta nyt on taisteltava myös Euroopan poliittisen ilmaston muutosta vastaan.

"Tunteet eurooppalaista projektia kohtaan viilenevät samalla kun kritiikki EU:ta kohtaan kovenee. Osa siitä on hyvin perusteltua, osa puhdasta populismia", Keller sanoi.

Kellerin mukaan talouskriisi vaarantaa Euroopan yhdentymisen alkuperäisen ajatuksen solidaarisuudesta.

Vihreiden toinen kärkiehdokas on ranskalainen José Bové, joka osallistui kampanja-avaukseen screenille heijastetun videopuhelun välityksellä keskeltä Ranskan Nantesissa järjestettyä mielenosoitusta.

Bovén viesti oli, että vihreiden pitää pystyä vaikuttamaan sekä parlamenteissa että kaduilla.

Tänään lauantaina Brysselissä avatun kampanjan ydinvirke on "Change Europe, vote Green". Kyseessä on Euroopan vihreiden puolueiden kolmas yhteinen eurovaalikampanja.

Tapahtumassa esiteltiin myös Euroopan vihreiden puolueiden kattokampanjan mainosjulisteet, joiden teemat vaihtelevat maittain.

Suomen julisteessa oleva nuori kalastaja katsoo kohti ja toteaa olevansa suomalainen ja saaneensa ylikalastuksesta tarpeekseen. Esimerkiksi Viron julisteessa iäkäs nainen vaatii digioikeuksiaan ja Kroatian julisteessa naispari oikeutta mennä naimisiin.

Lauantaina Euroopan vihreät puolueet hyväksyivät myös yhteisen vaalimanifestinsa, joka on suunnattu kaikille eurooppalaisille.

Manifestin keskeisiä tavoitteita ovat toivon, turvallisuuden ja työn luominen talouskriisin runtelemaan Eurooppaan. Samalla vihreät lupaavat taistella paremman demokratian, kunnianhimoisemman ilmastopolitiikan ja finanssimarkkinoiden entistä tiukemman sääntelyn puolesta.

Eurovaalit järjestetään toukokuun lopussa.

eurovaalit  EU  Euroopan vihreät 
Viite