Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ewan McGregor muuttuu valasaktivistiksi uudessa elokuvassa

3.1.2011 12.12

Saija Räsänen

Näyttelijä Ewan McGregor nähdään valaanpyyntiä vastustavan järjestön Sea Shepherdin perustajan Paul Watsonin roolissa uudessa Ocean Warrior- elokuvassa. Elokuvan kuvaukset on tarkoitus aloittaa Australiassa tämän vuoden kuluessa.

"Vuosien mittaan useat näyttelijät, kuten Sean Penn, Christian Bale, Heath Ledger, Aiden Quinn, Rudger Hauer ja Clive Owens ovat pyytäneet lupaa näytellä hahmoani. Ja nyt se on sitten Ewan McGregor. Uskon, että hän tulee tekemään hyvää työtä", sanoo Watson Ecorazzi-uutissivustolla.

Samaan aikaan kun Watsonin nuoruusvuosien filmatisointia käynnistellään, oikeat valasaktivistit jatkavat työtään. Lauantaina aktivistit yrittivät estää japanilaisten valaanpyytäjien saalistuksen Etelämantereella heittelemällä näitä hajupommeilla. Pyyntialuksista vastattiin ampumalla suojelijoita vesitykeillä.

Sea Shepherdin alukset löysivät valaanpyytäjät vuoden viimeisenä päivänä, vaikka etsinnät oli aloitettu jo joulukuun puolivälissä. Järjestön tiedotteen mukaan puheenjohtaja Watson piti löytöä parhaana mahdollisena uuden vuoden aloituksena.

Sea Shepherd on taistellut valaiden pyyntiä ja elinympäristöjen hävittämistä vastaan vuodesta 1977. Japani pyytää valaita tutkimustarkoituksiin, vaikka valaanpyynti on kielletty kansainvälisillä sopimuksilla. Valaiden suojelijat pitävät pyyntiä tutkimuksiin vain tekosyynä, sillä ylijäämäliha päätyy tutkimuslaboratorioista ravintoloihin.

Valaanpyytäjien ja aktivistien yhteenotoista kertoi ensimmäisenä Suomessa Yle.

valaat 
Viite