Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Kansanedustajien Facebook-yhteydet.
Arkadianmäen verkosto. Kahden puolueen välisen viivan paksuus ja siihen merkitty prosenttiluku kertovat, kuinka moni mahdollinen kaverisuhde on toteutunut Facebookissa.Iiro Törmä

Arkadianmäen verkosto. Kahden puolueen välisen viivan paksuus ja siihen merkitty prosenttiluku kertovat, kuinka moni mahdollinen kaverisuhde on toteutunut Facebookissa.

Facebook-kaveruudet kertovat eduskuntapuolueiden välisistä suhteista

10.5.2012 11.56

Lasse Leipola

Valtaosa kansanedustajista on haalinut itselleen Facebookissa tuhansia kavereita, mutta kaikkia kollegoita ei ole omaan piiriin pyydetty.

Verkostoanatomia-blogi esitteli helmikuussa kansanedustajien välisiä suhteita graafisesti. Vihreä Lanka jalosti aineiston pohjalta graafin, jossa on huomioitu myös eduskuntaryhmien koko.

Kahden puolueen välisen viivan paksuus ja siihen merkitty prosenttiluku kertovat, kuinka moni mahdollinen kaverisuhde on toteutunut Facebookissa. Esimerkiksi vihreiden kymmenen ja rkp:n yhdeksen edustajan kesken olisi mahdollista solmia 90 kaverisuhdetta.

Verkostoanatomian mukaan suhteita on kuitenkin solmittu vain kymmenen, joten toteutuneita suhteita on 11,1 prosenttia kaikista mahdollisista. Aineiston perusteella tehokkaimmin keskenään ovat verkostoituneet rkp ja kd, ja kaikkein vähiten yhteyttä pitävät rkp:n ja perussuomalaisten edustajat.

Laskuissa ei ole huomioitu sitä, etteivät aivan kaikki edustajat ole mukana palvelussa, vaan mahdollisten kaverisuhteiden määrä on laskettu eduskuntaryhmien koon mukaan.

Kaikkien kaveri?

Verkostoanatomian mukaan yhteensä 167 kansanedustajaa on Facebookissa. Kahdella kolmesta tästä joukosta on kaverinaan Arto Satonen. Tässä Arkadianmäen kaverirohmujen top-10:

  1. Arto Satonen (kok) 124
  2. Miapetra Kumpula-Natri (sdp) 111
  3. Merja Kyllönen (vas) 110
  4. Timo Heinonen (kok) 105
  5. Antti Kaikkonen (kesk) 104
  6. Tuula Peltonen (sdp) 103
  7. Tarja Filatov (sdp) 101
  8. Sanna Lauslahti (kok) 91
  9. Maarit Feldt-Ranta (sdp) 90
  10. Anu Vehviläinen (kesk) 83

facebook  eduskunta 
Viite