Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jarno Ristaniemi.
Korhos-kohun nosteessa. Vihreät on noussut Rovaniemen toiseksi suurimmaksi puolueeksi, kertoo Jarno Ristaniemi.

Korhos-kohun nosteessa. Vihreät on noussut Rovaniemen toiseksi suurimmaksi puolueeksi, kertoo Jarno Ristaniemi.

Facebookin Alma-boikottiryhmät suunnittelevat mielenosoitusta

16.10.2008 13.11

Jussi Karmala

Alma median boikottiryhmät internetin Facebookissa suunnittelevat mielenosoitusta Lapin Kansasta erotetun Johanna Korhosen tueksi. Kahdessa suurimmassa boikottiryhmässä on yhteensä jo yli 16 000 jäsentä.

”Olen ollut yhteydessä toisen boikottiryhmän ylläpitäjään Jussi Förbomiin, ja harkitsemme nettimielenosoitusta, mutta todennäköisesti järjestämme myös perinteisen mielenosoituksen”, kertoo boikottiryhmän perustaja, Lapin vihreiden toiminnanjohtaja Jarno Ristaniemi.

Alma Median boikotti on suurin Facebookissa aloitettu boikotti Suomessa. Ryhmiin liittyneet ovat sitoutuneet jättävänsä kaikki Alma Median tuotteet, kuten Iltalehden, Kauppalehden ja Lapin Kansan ostamatta.

Korhos-sympatiat näyttävät satavan Lapissa vihreiden laariin. Lapin Kansan viime sunnuntain gallupissa vihreät oli Rovaniemen toiseksi suurin puolue 19,6 prosentin kannatuksella.

”Lappilaiset ovat suivaantuneet siihen, että Alma Median johto on leimannut lappilaiset konservatiivisiksi ja suvaitsemattomiksi. Vihreät ovat tehneet pitkään työtä avoimen politiikan hyväksi”, rovaniemeläinen Ristaniemi sanoo.

Suvaitsevaisuudesta kertoo myös Väli-Suomen Sanomien viime viikonlopun mielipidetutkimus. Sen mukaan 93 prosenttia lappilaisista hyväksyisi lesbon tai homon päätoimittajaksi.

Korhonen erotettiin Lapin Kansan päätoimittajan paikalta Korhosen mukaan siksi, että hänen puolisonsa on nainen. Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen mukaan irtisanominen johtui luottamuspulasta.

vihreät  tasa-arvo 
Viite