Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace/Matti Snellman

Greenpeacen mielenilmaus Fennicalla.
Viimeinen yritys. Vielä perjantaina Fennica oli Helsingin satamassa Greenpeacen aktivistien kohteena. Nyt se on jo matkalla Arktikselle.Greenpeace/Matti Snellman

Viimeinen yritys. Vielä perjantaina Fennica oli Helsingin satamassa Greenpeacen aktivistien kohteena. Nyt se on jo matkalla Arktikselle.

Fennica jätti Suomen ja lähti murtamaan jäätä Shellin kiistanalaisen hankkeen edestä

19.3.2012 15.23

Lasse Leipola

Suomalainen jäänmurtaja Fennica on lähtenyt kohti Arktista, jonne se on vuokrattu tukemaan Shellin öljynporausta.

Ympäristöjärjestö Greenpeace on vastustanut kiivaasti Fennican ja Nordican vuokraamista Beuafortinmerelle ja Tšuktšimerelle kesäkausiksi 2012, 2013 ja 2014. Viime viikolla järjestön aktivistit järjestivät mielenilmauksen nousemalla Fennican kannelle.

”Aktivistit kertoivat perjantaina Fennican miehistölle, minkälaisesta uhkapelistä Shellin öljynporauksessa on kysymys. Nyt ihmisten ympäri maailmaa on kerrottava Shellille, että emme hyväksy ainutlaatuisen ja herkän arktisen ympäristön vaarantamista öljynporauksella”, ohjelmajohtaja Tapio Laakso sanoo Greenpeacen tiedotteessa.

Hän vaatii, että Suomi ottaa aktiivisen roolin arktisten alueiden suojelemiseksi ensi perjantaina pidettävässä Pohjoismaiden neuvoston ja Arktisen neuvoston kokouksessa.

”Arktis säätelee pohjoista ilmastoa, ja alueen suojeleminen on myös Suomen etu”, Laakso muistuttaa.

Greenpeace pyytää ihmisiä lähettämään kampanjasivustonsa kautta vetoomuksen Shellille. Arktista öljynporausta vastustavan vetoomuksen on lähettänyt jo yli 270 000 ihmistä.

luonnonsuojelu  aktivismi 
Viite