Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

fennovoima.fi

Havainnekuva Fennovoiman Simoon kaavailemasta ydinvoimalasta.
Atomivoimaa Simosta? Fennovoima jättää tänään hakemuksen uuden ydinvoimalan rakentamiseksi. Simon lisäksi vaihtoehtoina ovat Pyhäjoki ja Ruotsinpyhtää. fennovoima.fi

Atomivoimaa Simosta? Fennovoima jättää tänään hakemuksen uuden ydinvoimalan rakentamiseksi. Simon lisäksi vaihtoehtoina ovat Pyhäjoki ja Ruotsinpyhtää.

Fennovoima jättää tänään hakemuksen ydinvoimalasta

14.1.2009 9.26

Vihreä Lanka

Energiayhtiö Fennovoima jätti tänään valtioneuvostolle hakemuksen kuudennen ydinvoimalan rakentamiseksi. Voimala on määrä rakentaa Ruotsinpyhtäälle, Pyhäjoelle tai Simoon.

Fennovoima aikoo valita voimalaansa joko japanilaisen Toshiban tai ranskalais-saksalaisen Arevan valmistaman reaktorin.

Jos hallitus tekee voimalan rakentamista puoltavan periaatepäätöksen, asia siirtyy eduskunnan päätettäväksi. Fennovoima arvioi, että lopullinen päätös asiasta tehdään ensi vuonna.

Greenpeace pelkää, että Suomesta ollaan tekemässä ydinsähkön viejämaata ja ydinjätteen loppusijoituspaikkaa. Erityistä huolta järjestössä aiheuttaa saksalaisen Eonin rooli Fennovoiman rahoittajana ja perustajana.

”Jos Eonin omistama Fennovoima avaa Suomeen ydinjätehaudan, Suomen voi olla EU-lainsäädännön mukaan mahdotonta estää ydinjätteen tuontia muissa EU-maissa sijaitsevista Eonin voimaloista”, Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta sanoo.

Energiateollisuus puolestaan kiitteli Fennovoiman hakemusta ja ilmoitti, että se on osaltaan vastaus Suomen energiahaasteiden ratkaisemiseen.

”Ydinvoima tuo paljon kapasiteettia, joka on jatkuvasti käytettävissä. Ydinvoima ei tuota kasvihuonekaasupäästöjä eikä muitakaan päästöjä, joten se on keskeisessä roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa”, toimitusjohtaja Juha Naukkarinen sanoo.

Teollisuuden voima jätti oman periaatepäätöshakemuksen uuden ydinvoimalan rakentamisesta viime keväänä.

Juttua on päivitetty klo 15.12.

ydinvoima 
Viite