Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fennovoima

Hanhikivi.
Meren keskellä. Aktivistit ovat huolissaan Fennovoiman mahdollisen ydinvoimalan jäähdytysveden saannista jäiden ja levän keskellä.Fennovoima

Meren keskellä. Aktivistit ovat huolissaan Fennovoiman mahdollisen ydinvoimalan jäähdytysveden saannista jäiden ja levän keskellä.

Fennovoiman vastustajat iskivät työmaalle: ”Liian aikaista aloittaa rakennustöitä”

13.10.2014 9.06

Lasse Leipola

Mielenosoittajat pyrkivät maanantaiaamuna häiritsemään Fennovoiman suorittamia tietöitä Pyhäjoella. Yhtiö aloitti laitospaikalle vievän yhdystien rakentamisen syyskuussa, vaikka ydinvoimalan toteutuminen on vielä epävarmaa.

”Hankkeen lupaprosessi on edelleen täysin kesken, joten on liian aikaista aloittaa rakennustöitä”, Hyökyaalto-liikkeen tiedotteessa todetaan.

Omistuspohjan ja laitostoimittajan vaihtuminen edellyttävät uutta periaatepäätöstä, joka on vielä eduskunnan käsiteltävänä. Hankkeelta puuttuu myös rahoitusta.

Mielenosoittajat haluavat muistuttaa myös siitä, että voimalan sijoituspaikka voi aiheuttaa ongelmia.

”Esimerkiksi talvisin kasaantuvat ahtojäät, sinilevä tai suurempi öljyvahinko saattavat estää voimalan lauhdeveden virtauksen. Fukushiman ydinonnettomuudessa juuri jäähdytyksen pettämisellä oli kohtalokkaat seuraukset.”

Hyökyaalto-verkoston mukaan ydinvoima ei ole hyvä ratkaisu ilmastonmuutokseen, sillä tuotantoketju on riippuvainen fossiilisista polttoaineista ja siihen investoiminen syö uusiutuvan energian rahoitusta.

ydinvoima 
Viite