Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fennovoiman ydinvoimala vaakalaudalla: Jättiomistaja ei ole kertonut aikeistaan

28.3.2011 12.55

Anu-Elina Lehti

Yksi Fennovoiman omistajista, saksalainen E.ON saattaa jättää uusien ydinvoimaloiden rakentamisen kokonaan, uutisoi sanomalehti Raahen Seutu tänään maanantaina.

Haastattelussa E.ONin hallituksen puheenjohtaja Johannes Teyssen sanoo, että suunnitelmien jatkamisessa ei ole mitään mieltä ennen kuin nykyisten turvallisuusvaatimukset on tarkistettu Japanin tapauksen valossa.

"Ydinvoimalaloiden turvallisuus ei voi olla pelkästään kansallinen asia", Teyssen arvioi.

Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen sanoo Vihreälle Langalle, ettei E.ON ainakaan vielä ole ollut virallisesti yhteydessä Fennovoimaan. Yritys suunnittelee uutta ydinvoimalaa Pyhäjoelle tai Simoon.

Kettusen mukaan ainoa tieto E.ONin suunnanmuutoksesta on Raahen Sanomien uutinen, joka ei hänen mielestään ole mullistava. EU-maiden energiaministerit edellyttävät, että unionin alueella toimivien 143 ydinvoimalan kunto ja turvallisuus testataan.

Elinkeinoministeriö edellyttää Säteilyturvakeskusta selvittämään toukokuun puoliväliin mennessä, kuinka Fortum, Teollisuuden Voima ja Fennovoima ovat nykyisissä rakenteilla olevissa ja suunniteltavissa voimaloissaan varautuneet poikkeuksellisiin luontosuhteisiin.

"Mielestäni Johannes Teyssenin kommentit ovat linjassa Säteilyturvakeskuksen tekeillä olevan selvityksen kanssa. Tällä hetkellä E.ON omistaa Fennovoimasta 34 prosenttia, eikä muunlaista viestiä meille ole tullut", Kettunen toteaa.

ydinvoima 
Viite