Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fennovoima

Havainnekuvassa Pyhäjoen voimala.
Kiistelty. Pro Hanhikivi ry:n mukaan rakentamisen alle jää useita erittäin uhanalaisten luontotyyppien kohteita. Havainnekuva Pyhäjoen ydinvoimalasta.Fennovoima

Kiistelty. Pro Hanhikivi ry:n mukaan rakentamisen alle jää useita erittäin uhanalaisten luontotyyppien kohteita. Havainnekuva Pyhäjoen ydinvoimalasta.

Fennovoiman ydinvoimalan vastustajille tyrmäys

21.9.2011 10.01

Lasse Leipola

Pyhäjoelle kaavailtua ydinvoimalaa vastustava Pro Hanhikivi ry ihmettelee korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä hylätä yhdistyksen tekemä valitus ydinvoimamaakuntakaavasta.

”On erikoista, että Hanhikivenniemi on edelleen mukana ydinvoimakaavailuissa, kun huomioi, että esimerkiksi alueellinen ympäristöviranomainen on nostanut alueen yhdeksi maankohoamisrannikon suojelullisista kärkikohteista”, puheenjohtaja Helena Maijala sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Yhdistyksen mukaan kaavassa on ongelmallista myös se, että voimalan voimajohtolinjat kulkevat poikittain lintujen muuttoreittiin nähden, mikä aiheuttaa yhdistyksen mukaan törmäysriskin.

Kesällä 2010 uuden ydinvoimalan rakentamiseen tarvittavan periaatepäätöksen saanut Fennovoima aikoo rakentaa voimalansa joko Pyhäjoelle tai Simoon.

ydinvoima 
Viite