Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Oskari Räisänen ja Željko Boškovic.
Hyppää kyytiin. GreenRiders kimppakyytipalvelun Oskari Räisänen ja Željko Boškovic haluavat jakkupukunaiset ja pukumiehet jakamaan autokyydin esimerkiksi Keilaniemestä lentokentälle.Mikael Ahlfors

Hyppää kyytiin. GreenRiders kimppakyytipalvelun Oskari Räisänen ja Željko Boškovic haluavat jakkupukunaiset ja pukumiehet jakamaan autokyydin esimerkiksi Keilaniemestä lentokentälle.

Festarikävijöiden kimppakyydeistä jalostettiin haastaja takseille

21.9.2010 9.35

Hanna Eriksson

Kyllä vain, kaikkia ärsyttävät ne Länsiväylällä yksin autoissaan aamu- ja iltapäiväruuhkassa tuskaisina istuvat naiset ja miehet. Myös heitä itseään. Niin myös GreenRiders-kimppakyytiyrityksen perustajaa ja strategiajohtajaa eljko Bokovicia, joka ajoi vielä pari vuotta sitten ruuhkaa vastaan työpaikalleen Nokian pääkonttoriin Espoon Keilaniemeen.

Ärsytyksestä syntyi yritys, joka koettaa saada erityisesti työmatkalaiset, jakkupukunaiset ja pukumiehet, hyppäämään yhteiskyytiin.

”Suurin osa liikenteestä liittyy työmatkoihin. Ihmiset jonottavat taksijonossa peräkkäisiin takseihin, vaikka ovat tietämättään menossa samaan kokoukseen”, Bokovic selittää.

Boskovic ja GreenRidersin toimitusjohtaja Oskari Räisänen tekevät nyt sitä, mitä kaikki odottavat Nokialta, järkeviä ohjelmistoja kännyköihin.

Bokovic ja Räisänen loivat palvelun, jota voi käyttää sekä mobiilina että netissä, jossa kyydin voi tarjota ja vastaanottaa helposti ja jonka voi yhdistää julkiseen liikenteeseen. GreenRidersissa kimppakyydin käyttäjä näkee myös kaikki Helsingin julkisen liikenteen pysäkkien aikataulut.

Räisäsen ja Bokovicin mukaan yritykset säästävät taksikuluissa ja parkkipaikkojen määrässä, jos saavat työntekijöidensä kyydit järjestettyä kimppakyydeillä, vaikka taksilla.

Esimerkiksi Espoon Keilaniemestä, Helsingin Ruoholahdesta ja Helsinki-Vantaan lentokentältä kulkee jatkuvasti työläisiä toisistaan tietämättä samaan suuntaan eri autoilla. Vihreyttä tavoittelevat yritykset voivat pienentää palvelulla hiilijalanjälkeään.

GreenRidersin kimppakyytijärjestelmä testattiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa festarikävijöillä. Provinssirockiin ja Ruisrockiin välitettiin kymmeniä kyytejä. Festarikansan jälkeen jonossa ovat Uudenkaupungin koululaiset.

GreenRiders räätälöi kaupungille palveluja, joilla kaukaa tulevien koulumatkat hoituvat kimppakyydeillä. Yhtenä kantavana ideana on muodostaa palveluun ryhmiä, jotka tuntevat toisensa entuudestaa, kuten jääkiekkolasten vanhemmat tai samassa kaupunginosassa asuvat.




Viite