Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fortum laajensi veroraportointiaan

27.3.2014 13.50

Minna Suihkonen

Fortumin tuore veroraportti on edellistä kattavampi. Finnwatch arvosteli Messinkilaattojen valtakunta -raportissaan Fortumin edellistä verojalanjälkeä muun muassa siitä, että siinä ei mainittu konsernin Benelux-maissa sijaitsevia holding-yhtiöitä.

Holding-yhtiöiden avulla monikansalliset yritykset hallinnoivat muita yhtiöitään, ja niitä on mahdollista käyttää verosuunnitteluun.

Nyt Fortum listaa kaikki tytäryhtiönsä, myös Benelux-maiden holding-yhtiöt. Alankomaat on nyt otettu mukaan tarkempaan veroerittelyyn. Fortum ei kuitenkaan edelleenkään julkaise verotietojen yhteydessä maakohtaisia tunnuslukujaan, kuten liikevaihtoa ja liikevoittoa.

Fortumin verojohtaja Reijo Salon mukaan maakohtaisten tunnuslukujen julkaiseminen on vaikeaa, koska pohjoismaista liiketoimintaa tarkastellaan yhtiössä yhtenä kokonaisuutena.

”Verojalanjäljen laatiminen on pitkä tie, ja opimme koko lisää”, Salo toteaa.

Hän toivottaisi tervetulleeksi yhteiset minimitason säännökset jalanjäljen laatimiselle. Lakisääteistä raportoimisvelvollisuutta Salo ei kannata, sillä se lisäisi suomalaisyritysten hallinnollista taakkaa liikaa.

verotus  yhteiskuntavastuu 
Viite