Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sähköautot Nyt!

Sähköinen Corolla. Havainnekuva eCorollan ohjaamosta ja sen käyttöliittymästä. Sähköautot Nyt!

Sähköinen Corolla. Havainnekuva eCorollan ohjaamosta ja sen käyttöliittymästä.

Fortumista tuli suomalaisen sähköauton kummi

26.11.2008 12.23

Lasse Leipola

Fortum lahjoittaa Sähköautot Nyt! -verkkoyhteisölle 30 000 euroa sähköauton kehittämiseen. Vastineeksi prototyyppi koristellaan Fortumin logoilla ja yritys saa auton käyttöönsä 45 päiväksi vuodessa.

”Loistavaa, että löytyi Fortumin kaltainen yritys, jolla on paitsi resurssit, myös herkkyyttä tunnistaa ajan merkit ja halua auttaa ruohonjuuritason kehitystoimintaa”, sanoo Jiri Räsänen, Sähköajoneuvoyhdistyksen toiminnanjohtaja ja yksi verkkohankkeen puuhamiehistä.

Fortumin kestävän kehityksen johtaja Carola Teir-Lehtinen uskoo, että sähköautojen potentiaali on Suomessa huomattava ja niiden käyttöönotto voi auttaa saavuttamaan EU:n ilmastotavoitteet.

Fortum on mukana muissakin sähköautoprojekteissa, se muun muassa selvittää sähköautojen latausmahdollisuuksia yhdessä Espoon kaupungin kanssa.

Sähköautoaktiivi toivoo toimia myös valtiolta.

”Nyt kun saisi vielä valtiovallan heräämään ja auttamaan puhtaamman tekniikan yleistymistä esimerkiksi poistamalla sähköautoilta käyttövoimaveron”, Räsänen sanoo.

Suomalaisten sähköautoprojekti on venynyt norjalaisen rahoittajan vetäydyttyä hankkeesta. Nyt hanke saadaan taas täyteen vauhtiin, ja prototyypin pitäisi valmistua keväällä.

liikenne  sähköautot 




Viite