Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Satu Pitkänen, Äänestä ydinvoima historiaan (Flickr / CC-BY-SA)

Ydinvoimavastainen mielenosoitus.
Kansa kadulla. Ydinvoimaa vastaan marssittiin myös toukokuussa 2010, muutama kuukausi ennen kuin Fennovoima sai periaateluvan voimalalleen.Satu Pitkänen, Äänestä ydinvoima historiaan (Flickr / CC-BY-SA)

Kansa kadulla. Ydinvoimaa vastaan marssittiin myös toukokuussa 2010, muutama kuukausi ennen kuin Fennovoima sai periaateluvan voimalalleen.

Fukushiman vuosipäivä tuo Fennovoiman vastustajat Helsingin kaduille

10.3.2014 8.30

Lasse Leipola

Helsingissä järjestetään tiistaina ydinvoimaa ja erityisesti Fennovoiman hanketta vastustava mielenosoitus.

Huomenna 11.3. tulee kuluneeksi kolme vuotta tuhoisan tsunamin Japanin Fukushimassa aiheuttamasta ydinvoimalaonnettomuudesta. Mielenosoittajat muistuttavat, että onnettomuuden jälkihoito jatkuu yhä ja sen seuraukset ovat vahingoittaneet muun muassa alueen kalastajien elinkeinoa.

Mielenosoituksen järjestäjät haluavat viestittää työ- ja elinkeinoministeriölle, että Pyhäjoen voimalahanke on pysäytettävä ja nykyiset voimalat ajettava alas. Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti viime viikolla, että Fennovoiman on haettava uutta periaatelupaa, koska hankkeen rahoituspohja ja voimalatyyppi ovat muuttuneet.

Talouselämä uutisoi perjantaina, että suomalaisista 64 prosenttia vastustaa uuden ydinvoman rakentamista jo rakenteilla olevan OL3-reaktorin lisäksi. Uutta ydinvoimaa kannattaa vain 28 prosenttia suomalaisista.

Kolmen sepän patsaalla tiistaina kello 16.30 alkavan mielenosoituksen järjestävät Naiset Rauhan Puolesta ja Toimintaa Uraaniteollisuutta Vastaan.

ydinvoima 
Viite