Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto / Vinko Murko

Paperia pöydällä.
Vähemmän paperia. Vihreissä toimistoissa käytetään paperia säästeliäästi. Istockphoto / Vinko Murko

Vähemmän paperia. Vihreissä toimistoissa käytetään paperia säästeliäästi.

Green Office -työpaikat leikkasivat päästöjään

22.8.2008 13.35

Vihreä Lanka

Maailman luonnonsäätiö WWF:n Green Office -hankkeessa mukana olevat työpaikat vähensivät hiilidioksidipäästöjä viime vuonna lähes 2 000 tonnilla. Määrä vastaa 10 000:tä Suomen halki ajettavaa henkilöautomatkaa.

Green Office on Suomen WWF:n yrityksille tarjoama palvelu, joka helpottaa vähentämään työpaikkojen ympäristökuormitusta.

Hankkeeseen osallistuvissa toimistoissa on onnistuttu säästämään vuoden aikana kymmenen miljoonaa paperiarkkia, mikä vastaa lähes 150 tonnin hiilidioksidipäästöjä.

”Säästetty määrä paperia muodostaisi kilometrin korkuisen pinon, joka painaa 50 tonnia. Rahassa tämä vastaa noin 61 600 euron säästöä”, WWF:n Green Office -asiantuntija Mikko Kuiri kertoo.

Toimistot ovat vähentäneet päästöjä myös siirtymällä uusiutuvaan energiaan sekä pienentämällä lämmön ja sähkönkulutusta.

Hankkeessa on mukana noin 200 toimistoa. Määrä on kaksinkertaistunut kahden viime vuoden aikana, ja verkostossa työskentelee nyt reilut 20 000 henkilöä.

Uusimpia Green Office -merkittyjä työpaikkoja ovat Ericsson, SDP ja Ilmatieteenlaitos. Hanke on myös laajentunut Suomen ulkopuolle muun muassa Kiinaan ja Intiaan.

energiansäästö  työelämä  materiaalitehokkuus 


Lisää aiheesta:Viite