Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace: Duuma äänesti Sini Saarelan ja muiden aktivistien armahduksen puolesta

18.12.2013 11.22

Jukka Vahti

Sini Saarela ja muut Venäjällä huliganismista epäillyt ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit kuuluvat sittenkin Venäjän parlamentin alahuoneen tänään käsittelemän armahduslain piiriin.

Venäjän parlamentti äänesti lain hyväksymisen puolesta hetki sitten. Asiasta kertoi tuoreeltaan muun muassa Greenpeace Suomi Twitter-tilillään. Lopullinen äänestys laista on keskiviikkona iltapäivällä mutta lain läpimenoa pidetään käytännössä varmana.

Yleisradion mukaan lakiesitystä muutettiin viime hetkellä keskiviikkona aamulla niin, että se koskee myös pienistä ja keskisuurista rikoksista epäiltyjä eikä vain tuomion jo saaneita.

Ylen haastatteleman Greenpeacen lakimiehen Mihail Krendlin mukaan laki koskee myös huliganismista epäiltyjä aktivisteja. Lain mukaan voitaisiin armahtaa myös alaikäisiä tuomittuja, pienten lasten äitejä, raskaana olevia naisia ja eläkeläisiä.

Laki voisi koskea myös vuosi sitten pidätettyjä mielenosoittajia ja aktivistiryhmä Pussy Riotin vangittuja jäseniä. Laki tulee voimaan jo ylihuomenna perjantaina, mutta armahdusten aikataulua ei vielä tiedetä. 

Juttua on päivitetty klo 11.35.

arktis  öljynporaus  greenpeace 
Viite