Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Sähkötolppa.
Kuinka paljon laitetaan? Greenpeace haluaa tietää, millaisia oletuksia ilmasto- ja energiastrategian päivityksessä käytetään.SXC

Kuinka paljon laitetaan? Greenpeace haluaa tietää, millaisia oletuksia ilmasto- ja energiastrategian päivityksessä käytetään.

Greenpeace ei saanut tietoja: ”Ministeriö rikkoo törkeästi julkisuuslakia”

30.11.2012 14.37

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö Greenpeace on turhaan yrittänyt jo kuukausien ajan saada työ- ja elinkeinoministeriöltä tietoa ilmasto- ja energiastrategian päivityksen taustaoletuksista.

”Valtiontalouden tarkastusvirasto arvosteli edellistä strategiakierrosta läpinäkyvyyden puutteesta, mutta näillä huomautuksilla ei ole ollut mitään vaikutusta työ- ja elinkeinoministeriön toimintaan”, sanoo energiavastaava Kaisa-Reeta Koskinen järjestön tiedotteessa.

Energiankulutuksen taustaoletuksilla on olennainen vaikutus siihen, minkälaisia toimenpiteitä ilmasto- ja energiastrategiassa päädytään päivityksen jälkeen esittämään.

Greenpeace kysyi tietoja ensimmäisen kerran heinäkuussa, mutta koska se ei tuolloin saanut haluamaansa, järjestö jätti virallisen tietopynnön, joka kirjattiin ministeriöön 18. lokakuuta. Julkisuuslain mukaan tietopyynnöt tulee käsitellä viipymättä ja kielteinen päätös perusteluineen on annettava tiedon pyytäjälle viimeistään kahden viikon kuluttua pyynnön saapumisesta.

”Työ- ja elinkeinoministeriö rikkoo törkeästi julkisuuslakia, koska emme ole saaneet pyytämiämme tietoja emmekä valituskelpoista päätöstä tietojen luovutuksesta kieltäytymisestä”, Koskinen moittii.

ilmastonmuutos  sähkö 
Viite