Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fennovoima

Hanhikivi.
Paikka valmiina. Fennovoiman aikoo rakentaa ydinvoimalan Pyhäjoen Hanhikivelle.Fennovoima

Paikka valmiina. Fennovoiman aikoo rakentaa ydinvoimalan Pyhäjoen Hanhikivelle.

Greenpeace: Fennovoima pelkkä kulissi – myös taustavoimien oltava vastuussa

5.3.2012 9.25

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö Greenpeace vaatii ydinvastuulain ulottamista ydinvoimayhtiöiden lisäksi myös näiden omistajiin. Järjestön aktiivit osoittavat mieltään Fennovoiman pääkonttorin edessä Helsingissä.

”Mielenosoittajien mukaan Fennovoima on vain kulissiyhtiö, eikä esimerkiksi sen taustalla oleva energiajätti E.ON ole missään vastuussa, jos Pyhäjoella tapahtuu Fukushiman kaltainen ydinkatastrofi”, järjestön tiedotteessa todetaan.

Ympäristöjärjestöt ympäri maailman järjestävät tänään ydinvoimaa vastustavia tempauksia. Fukushiman onnettomuudesta on ensi sunnuntaina kulunut yksi vuosi.

”Fennovoima on vain kulissiyhtiö, joka ei pysty kantamaan millään tavoin vastuuta ydinvoimalasta, jota se suunnittelee Pyhäjoelle. Fukushiman ydintuhon kustannuksiksi on arvioitu 200 miljardia euroa. Se on yli viisi kertaa Suomen valtion vuoden verotulojen verran”, sanoo Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen.

”On törkeää, ettei Fennovoiman taakse piiloutuva saksalainen energiajätti E.ON ole sentin vertaa vastuussa Pyhäjoen ydinvoimalan riskeistä.”

ydinvoima 
Viite