Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace Finland

Elinympäristöstä sellua. Greenpeacen mukaan tämä puutavara on hakattu liito-oravan elinalueilta ja toimitettu edelleen Stora Ensolle. PEFC-leiman pitäisi taata, että puu tulee kestävästi hoidetusta metsästä.Greenpeace Finland

Elinympäristöstä sellua. Greenpeacen mukaan tämä puutavara on hakattu liito-oravan elinalueilta ja toimitettu edelleen Stora Ensolle. PEFC-leiman pitäisi taata, että puu tulee kestävästi hoidetusta metsästä.

Greenpeace: Metsähallitus hakkaa liito-oravametsiä – tutkintapyyntö tehty

10.6.2014 15.36

Sammeli Heikkinen

Ympäristöjärjestö Greenpeace on jättänyt poliisille tutkintapyynnön kahdesta Metsähallituksen hakkuusta Suomussalmella Kainuussa. Greenpeacen mukaan valtionlaitos on hakannut uhanalaisen liito-oravan elinalueita Peippoharjulla ja Matovaarassa.

"Metsähallitus hävittää liito-oravalle tärkeitä vanhoja metsiä tietoisesti. Laitos ei välitä ympäristöhallinnon uhanalaisten lajien rekisterin tiedoista tai ELY-keskuksen lausunnoista, eikä edes omista tutkimuksistaan", Greenpeacen metsävastaava Matti Liimatainen syyttää järjestön tiedotteessa.

Kainuun ely-keskus teki viime vuonna myös kaksi tutkintapyyntöä, sillä myös sen mukaan Metsähallitus hävitti hakkuillaan liito-oravametsiä.

ympäristö  metsätalous 
Viite