Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace

Vahtoehtoja. Parikymmenpäinen joukko Greenpeacen aktivisteja osoitti mieltä eduskuntatalolla. Greenpeace

Vahtoehtoja. Parikymmenpäinen joukko Greenpeacen aktivisteja osoitti mieltä eduskuntatalolla.

Greenpeace osoitti mieltä ydinvoimaa vastaan

12.11.2008 9.58

Noora Jussila

Greenpeace osoitti keskiviikkoaamuna eduskuntatalolla mieltä ydinvoimaa vastaan. Eduskuntatalon portaille oli pystytetty banderolli, jossa lukee: "Lisää ydinjätettä lapsille?"

Hallituksen ilmasto- ja energiastrategian käsittely alkaa tänään eduskunnassa. Greenpeace on huolestunut siitä, ettei hallitus ota strategiassa huomioon sellaista vaihtoehtoa, jossa ydinvoimaa ei lisätä.

Järjestön mukaan hallituksen ilmastostrategian omat taustaselvitykset osoittavat, ettei ydinvoimaa tarvita.

"Ydinvoiman tarve on luotu paisuttamalla sähkön kysyntäennusteita täysin epärealistisiksi, minkä lisäksi noin puolet taustaselvityksissä tunnistetuista uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden lisäysmahdollisuuksista jätettiin huomioimatta", sanoo energiakampanjoitsia Lauri Myllyvirta.

"Tällainen ydinvoiman pakkosyöttäminen eduskunnalle sotii ydinenergialain periaatetta vastaan."

Greenpeace on niiden yli kahdenkymmenen järjestön joukossa, jotka vetoavat kansanedustajiin, jotta he vaatisivat ilmasto- ja energiastrategian parantamista ja Suomen päästövähennystavoitteen nostamista 20 prosentista 30 prosenttiin.

Järjestöt viittaavat kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n laskelmiin, joiden mukaan vaarallisen ilmastonmuutoksen välttämiseksi teollisuusmaiden on vähennettävä kasvihuonekaasupäästöjään 25–40 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä.
Viite