Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yudhi Mahatma / Greenpeace

Greenpeace Jakartassa.
Myrkyt pois. Greenpeacen aktivistit osoittivat mieltään Burberryn liikkeen edustalla Jakartassa viime viikonloppuna.Yudhi Mahatma / Greenpeace

Myrkyt pois. Greenpeacen aktivistit osoittivat mieltään Burberryn liikkeen edustalla Jakartassa viime viikonloppuna.

Greenpeace: Some-paine ajoi Burberryn myrkyttömyyteen

29.1.2014 9.41

Lasse Leipola

Luksusvaatteista ja -laukuista tunnettu brittifirma Burberry aikoo varmistaa vuoteen 2020 mennessä, ettei sen tuotteiden tai tuotantoprosessien kautta aiheudu vaarallisia kemikaalipäästöjä. Useat muut brändit ovat jo aiemmin antaneet vastaavia lupauksia.

Ympäristöjärjestö Greenpeace paljasti muutama viikko sitten, että monien lastenvaatteiden valmistajien tuotteista löytyy vaarallisia kemikaaleja. Burberryn lisäksi testissä jäivät kiinni muun muassa Adidas, Disney, H&M ja Primark. Aiemmin Greenpeace on tehnyt vastaavia paljastuksia aikuisten vaatteista. Muun muassa Adidas ja H&M ovatkin jo aiemmin luvanneet luopua myrkyistä määräaikaan mennessä.

Raportin julkaisun jälkeen Greenpeace nosti Burberryn erityiseksi kohteekseen. Kaksi viikkoa jatkunut kampanja näkyi muun muassa sosiaalisessa mediassa sekä lukuisten eri kaupunkien Burberry-liikkeiden edessä.

”Nämä sitoutumkset ovat osoitus siitä, että ihmiset voivat saava muutoksen aikaan, kun he toimivat yhdessä”, kirjoittaa digitaalisen mobilisaation asiantuntija Juliette Hauville Greenpeacen blogissa.

vaatteet  ympäristömyrkyt  myrkyt 
Viite