Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sea Shepherd

Sea Shepherdin -logo.
Suoraa toimintaa. Sea Shepherdin ja maltillisemman Greenpeacen tarvitsisi tehdä yhteistyötä valasjahdin pysäyttämiseksi.Sea Shepherd

Suoraa toimintaa. Sea Shepherdin ja maltillisemman Greenpeacen tarvitsisi tehdä yhteistyötä valasjahdin pysäyttämiseksi.

Greenpeacea vaaditaan mukaan valassotaan

12.1.2011 15.26

Saija Räsänen

Valaita suojelevan Sea Shepherd -järjestön alukset ovat onnistuneet estämään kahden japanilaisaluksen valaanpyynnin Etelämerellä viimeisen kolmentoista päivän aikana, mutta kolmas pyyntialus seilaa vielä vapailla vesillä.

Kolmannen japanilaislaivan pyynnin estämiseksi Sea Shepherd tarvitsisi omalle puolelleenkin kolmannen aluksen, mutta järjestön omista varastoista sellaista ei löydy. Järjestö toivoo nyt apua Greenpeacelta, jonka kanssa sen välit ovat olleet nihkeät.

”Greenpeace on suunnannut huomattavia summia valaiden suojelun "kampanjaan" Etelämerellä, vaikka he eivät ole lähettäneet yhtäkään laivaa taistelemaan japanilaisaluksia vastaan sitten vuoden 2006. Sea Shepherd uskoo, että Greenpeacella on moraalinen velvollisuus käyttää varojaan valaanpyynnin lopettamiseksi”, sanotaan Sea Shepherdin tiedotteessa.

Greenpeacella on Taiwanissa kaksi Sea Shepherdin tarkoitukseen sopivaa alusta. Sea Shepherdin mukaan Greenpeacen ei tarvitse edes kommunikoida Sea Shepherdin kanssa tai hyväksyä tämän metodeja, kunhan tarvittava alus vain saapuisi tiettyihin koordinaatteihin.

Sea Shepherdin perustaja Paul Watson lähti Greenpeacesta ja perusti oman järjestön vuonna 1977, kun hänen suoran toiminnan keinonsa törmäsivät Greenpeacen pasifistisen ideologian kanssa.

eläintensuojelu  valaat 
Viite