Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace

Säästöä ja uusiutuvia. Greenpeacen uusi pohjoismaiden pääsihteeri Mads Flarup Christensen ei usko ydinvoimaan. Greenpeace

Säästöä ja uusiutuvia. Greenpeacen uusi pohjoismaiden pääsihteeri Mads Flarup Christensen ei usko ydinvoimaan.

Greenpeacelle uusi Pohjoismaiden pääsihteeri

1.9.2008 15.14

Vihreä Lanka

Ympäristöjärjestö Greenpeacen uutena Pohjoismaiden pääsihteerinä aloitti maanantaina tanskalainen Mads Flarup Christensen. Christensen vastaa Greenpeacen toiminnasta Suomessa, Ruotissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

35–vuotias Christensen on työskennellyt Greenpeacessa jo 15 vuotta. Viimeiset viisi vuotta hän on ollut järjestön Pohjoismaiden ohjelmajohtaja.

Christensenin mukaan ilmastonmuutoksen pahimpien seurausten torjuminen on mahdollista. Ydinvoimaa ja hiilidioksidin talteenottoa hän pitää kestämättöminä ratkaisuina päästöjen vähentämiseen.

”Pohjoismailla on taloudelliset ja tekniset mahdollisuudet esiintyä edelläkävijöinä panostamalla energiatehokkuuteen ja kestäviin energianlähteisiin”, Christensen toteaa järjestön tiedotteessa.

Tehtävässä ennen Christenseniä toiminut Lennart Daléus siirtyy eläkkeelle. Daléuksen kuuden vuoden johtajuuden aikana Greenpeacen lahjoittajien määrä on kasvanut 40 000:lla.
Viite