Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeacen päästötavoite julki: 55 prosentin vähennys vuoteen 2030

11.6.2013 11.03

Lasse Leipola

Greenpeace esittää 55 prosenttia Euroopan unionin yhteiseksi päästövähennystavoitteeksi vuodelle 2030. Komissio kerää parhaillaan mielipiteitä unionin ilmastopolitiikan seuraavasta askeleesta, jota koskeva linjaus on määrä julkistaa vuoden loppuun mennessä.

Vuonna 2008 EU asetti 20 prosentin vähennystavoitteen vuodelle 2020. Tavoite on osoittautunut helposti saavutettavaksi, joten komissio on esittänyt, että vuoden 2030 tavoite olisi vähintään 40 prosenttia. Samaan lukuun on päätynyt myös Britannian hallitus, joka tosin olisi valmis korottamaan tavoitetta 50 prosenttiin, jos kansainvälinen ilmastosopimus saadaan aikaiseksi.

Greenpeacen teettämän selvityksen mukaan EU:n tavoitteen tulisi olla vähintään 49 prosenttia, jotta unioni kantaisi osansa maailman päästövähennyksistä.

Greenpeace linjasi samalla, että pelkän päästövähennystavoitteen rinnalle tarvitaan myös sitova tavoite uusiutuvan energian osuuden kasvattamiseksi 45 prosenttiin sekä tavoite energiatehokkuuden parantamiseksi. Suomessa muun muassa EK on vaatinut, että EU asettaisi tavoitteen ainoastaan päästöjen vähentämiseksi.

ilmastoneuvottelut  ilmastonmuutos  päästöt 
Viite