Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Lentokone.
Päästelijä. Alkuvaiheessa lentoyhtiöt saavat suuren osan päästöoikeuksistaan ilmaiseksi.SXC

Päästelijä. Alkuvaiheessa lentoyhtiöt saavat suuren osan päästöoikeuksistaan ilmaiseksi.

Guardian: Euroopan lentoyhtiöitä uhataan vastatoimilla

23.2.2012 8.59

Lasse Leipola

EU:n ulkopuoliset maat saattavat ottaa kovat keinot käyttöön päästäkseen eroon EU:n lentämistä koskevasta päästökaupasta.

Guardianin mukaan eilen keskiviikkona Moskovassa tavanneet lähes 30 maan edustajat sopivat, että jokainen maa päättää itse omista vastatoimistaan. Lehden mukaan tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sanktioita eurooppalaisille lentoyhtiöille.

EU:n päästökauppa on vuoden alusta alkaen koskenut myös lentoliikennettä. Sen piirissä ovat Euroopan sisäisten lentojen lisäksi myös kaikki EU:n alueelta lähtevät ja sinne saapuvat lennot. Päästökauppa on herättänyt kiivasta vastustusta muun muassa Venäjällä, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Esimerkiksi Kiina on jo kieltänyt lentoyhtiöitään osallistumasta päästökauppaan ja Yhdysvalloissa on ollut tekeillä samansuuntainen laki.

EU:n ympäristökomissaari Connie Hedegaard toivoo kriitikoilta rakentavampaa otetta ja lupaa, että unioni on valmis harkitsemaan, jos sille esitetään vaihtoehtoisia tapoja lentämisen päästökaupan toteuttamiseen. Hän ei usko, että painostuksella on vaikutusta.

”EU ei muuta lakejaan uhkailun edessä”, Hedegaard sanoo Guardianille.

päästökauppa  liikenne  lentäminen 
Viite