Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

freeimages.com

Polkupyörän rengasta.
Tilaa pyöräillä. Kampanjan mukaan Hämeentien pyöräkaista lyhentäisi Sörnäisten ja Hakaniemen metroasemien välistä pyörämatkaa 2,0 kilometristä 1,3 kilometriin.freeimages.com

Tilaa pyöräillä. Kampanjan mukaan Hämeentien pyöräkaista lyhentäisi Sörnäisten ja Hakaniemen metroasemien välistä pyörämatkaa 2,0 kilometristä 1,3 kilometriin.

Hämeentien uudistus kerää kannatusta: ”Pyöräilijät historiassa voittajien puolella”

11.8.2014 11.42

Lasse Leipola

Jo yli 10 000 helsinkiläistä on allekirjoittanut kuntalaisaloitteen, joka ajaa pyöräkaistaa Hämeentielle. Samalla on varmistunut se, että aloite päätyy kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Nimien keräämistä jatketaan kuitenkin vielä.

”Mitä useampi kaupunkilainen allekirjoittaa aloitteen, sitä vahvempi viesti se on kaupungille. Jokainen uusi allekirjoitus on edelleen tärkeä”, vihreiden kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs, joka on myös yksi aloitteen alullepanijoista, kommentoi asiaa tiedotteessa.

Helsinkiläisten pyöräilijöiden asemaa edistetään huomenna tiistaina järjestettävällä kriittisellä pyöräretkellä, jolle osallistuu myös Hollannin suurlähettiläs Henk Swarttouw.

”Pyöräilijät ovat historiassa voittajien puolella. Muihin liikennemuotoihin verrattuna pyöräily parantaa kansanterveyttä sekä kaupunkiympäristöä ja auttaa kestävän tulevaisuuden rakentamisessa”, Swarttouw sanoo.

liikenne  demokratia  pyöräily  Helsinki 
Viite