Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Riittääkö luotto? Hallitus antaa tänään eduskunnalle tiedonannon puoluerahoituksesta.

Riittääkö luotto? Hallitus antaa tänään eduskunnalle tiedonannon puoluerahoituksesta.

Hämmentynyt eduskunta puntaroi tänään puoluerahoitusta

30.9.2009 10.05

Jukka Vahti

Hallitus antaa tänään kello 14 eduskunnalle tiedonannon puoluerahoituksen uudistamisesta. Tiedonannossa on tarkoitus käydä läpi puolueiden rahoituksen periaatteita ja sitä koskevan lainsäädännön uudistamista.

Kovin tarkkoja yksityiskohtia tuskin on luvassa, koska hallituspuolueet ovat edelleen erimielisiä muun muassa vaalikampanjoille vaalirahoituslaissa asetettavien kattojen tarpeellisuudesta. Vihreät kannattavat kampanjakattoja, kun taas kokoomus vastustaa niitä voimakkaasti.

Vaalirahoituksen avoimuuden lisäämisestä sen sijaan tuskin syntyy enää hallituspuolueiden keskustan, kokoomuksen, vihreiden ja rkp:n kesken suurta erimielisyyttä.

Yleisradion Silminnäkijä-ohjelmassa maanantaina esitetyt syytökset pääministeri Matti Vanhasen vastaanottamista rakennustarvikkeista asettavat hallituksen tiedonannon omituiseen valoon: jos ja kun keskiviikon keskustelussa tehdään esitys epäluottamuslauseesta hallitukselle tai esimerkiksi pääministeri Matti Vanhaselle, asiasta äänestetään torstaina eduskunnan kyselytunnin alussa.

Ellei Yleisradion esittämistä väitteistä saada siihen mennessä täsmällisempää tietoa, kansanedustajat joutuvat äänestämään asiasta varsin epämääräisten faktojen perusteella.

 

 

vaalirahoitus 
Viite