Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Solar Films / Jan Granström

Mannerheim-elokuvan näyttelijät.
Parlamenttia vaille valmis? Muun muassa Ville Virtanen, Mikko Nousiainen, Irina Björklund ja Pamela Tola näyttelevät Mannerheim-elokuvassa. Solar Films / Jan Granström

Parlamenttia vaille valmis? Muun muassa Ville Virtanen, Mikko Nousiainen, Irina Björklund ja Pamela Tola näyttelevät Mannerheim-elokuvassa.

Haavisto ei tyrmää roolia Mannerheim-elokuvassa

12.1.2009 14.37

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustajat suhtautuvat varauksella Mannerheim-elokuvassa esiintymiseen. Ohjaaja Renny Harlin toivoo, että nykyinen eduskunta näyttelisi elokuvassa aikakauden eduskuntaa.

”Kyllä se täytyisi äärimmäisen hyvin perustella, miksi minun pitäisi osallistua, kun en ole ammattinäyttelijä”, sanoo Erkki Pulliainen.

Hänen mukaansa etukäteen pitäisi ainakin saada tietää tarkkaan, minkä luonteisesta elokuvasta on kyse. Samoilla linjoilla on myös Outi Alanko-Kahiluoto.

”Jos pyydetään näyttelemään, olisi hyvä tietää millainen käsikirjoitus on kyseessä. Minulla ei ole mitään Renny Harlinin elokuvaa vastaan, mutta haluaisin tietää elokuvasta enemmän”, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Pekka Haavisto on hieman kollegoitaan suostuvaisempi.

”En tiedä, paljonko väkeä sinne kaivataan, mutta kun ajattelee, että jotkut kansanedustajat ovat näytelleet Uuno Turhapuro -elokuvassa, niin onhan tämä nyt vähän vakavampi juttu. En kyllä odota omaa roolisuoritustani mitenkään innolla”, Haavisto sanoo.

Hänen mukaansa Esko-Juhani Tennilä (vas) luonnehti tilannetta hyvin sanoessaan, että Mannerheimissa oli monta puolta ja asiaa pitää tarkkaan harkita.

Demarien Tommy Tabermann tuomitsi Harlinin idean tänään Aamulehdessä. Hänen mukaansa eduskunnasta ei löydy kuin huonoja amatöörinäyttelijöitä ja ainoa, joka täyttäisi kriteerit, on keskustan Kotikatu-sarjassa näytellyt Risto Autio.

”Ehkä hän ei ole päässyt näyttelemään riittävästi koulun joulu- ja kevätjuhlissa”, Tabermann arvioi puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok) innokkuutta näytellä Mannerheim-elokuvassa.

Muun muassa vasemmistoliiton Jaakko Laakso ja demarien Erkki Tuomioja ovat kieltäytyneet roolista. Verkkoapilan mukaan Laakso perusteli päätöstään sanomalla, ettei halua kunnioittaa isoisiensä murhaajan muistoa.

kulttuuri 
Viite