Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Vaalikopissa.
Ratkaisun hetket. Tänään ratkeaa, kuka haastaa Sauli Niinistön toisella kierroksella vai tarvitaanko sitä lainkaan.Lasse Leipola

Ratkaisun hetket. Tänään ratkeaa, kuka haastaa Sauli Niinistön toisella kierroksella vai tarvitaanko sitä lainkaan.

Haavisto, Väyrynen vai joku muu?

22.1.2012 12.45

Lasse Leipola

Vihreiden Pekka Haavisto ja keskustan Paavo Väyrynen ovat suurimmat ennakkosuosikit kokoomuksen Sauli Niinistön haastajiksi tänään sunnuntaina järjestettävällä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

Viimeisimpien gallupien perusteella Niinistön etumatka on pienentynyt. Haavisto ja Väyrynen ovat samalla onnistuneet kasvattamaan omaa saalistaan ja jättämään perussuomalaisten Timo Soinin ja demarien Paavo Lipposen taakseen.

Gallupien perusteella vihreät ovat saamassa ylivoimaisesti historiansa suurimman äänisaaliin presidentinvaaleista. Kaksissa aiemmissa vaaleissa ehdolla ollut Heidi Hautala keräsi 3,3 prosentin osuuden vuonna 2000 ja 3,5 prosenttia vuonna 2006. Nyt Haavistolle povataan gallupeissa jopa 17 prosentin saalista.

Samaan 17 prosentin kannatukseen parhaimmillaan gallupeissa yltäneellä Paavo Väyrysellä tekee puolestaan tiukkaa päästä edes omaan henkilökohtaiseen ennätykseensä. Hän keräsi vuoden 1994 presidentinvaaleissa 19,5 prosentin kannatuksen jai jäi demarien Martti Ahtisaaren ja rkp:n Elisabeth Rehnin takana kolmanneksi.

Vihreä Lanka seuraa tulosten laskentaa ja vihreiden vaalivalvojaisia näillä sivuilla sekä Facebookissa.

presidentinvaalit 
Viite