Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Halla-aho sai sakot uskonrauhan rikkomisesta

8.9.2009 12.10

Lasse Leipola

Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa uskonrauhan rikkomisesta sakkoihin. Sen sijaan syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hylättiin.

Halla-ahon blogikirjoitukset tarttuivat syyttäjän haaviin Vihreiden naisten tehtyä niistä tutkintapyynnön. Syyte tuli lopulta eri kirjoituksesta, kuin mihin tutkintapyyntö kohdistui. Järjestö on kuitenkin tyytyväinen oikeuden päätökseen.

”Olemme hirveän tyytyväisiä, että oikeudessa on nyt määritelty ne rajat, joiden puitteissa ihmiset voivat kirjoittaa”, sanoo puheenjohtaja Heli Järvinen.

Hän toivoo, että tuomio muistuttaa ihmisiä siitä, että samat säännöt pätevät kaikissa välineissä.

”Rajojen määrittäminen on tärkeää kaikille suomalaisille, koska on olemassa valtava määrä uusia välineitä. Oma sääntöni on olla kirjoittamatta Facebookissa, Twitterissä tai muualla mitään sellaista, mitä en ole valmis näkemään seuraavan päivän lehdessä.”

Halla-aholle määrätty sakkosumma on 30 päiväsakkoa, eli noin 330 euroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusi-Suomi verkkosivuillaan.

Syyttäjän mukaan Halla-aho yhdisti viimevuotisessa blogissaan islamin pedofiliaan. Halla-ahon mukaan tekstiä ei kirjoitettu loukkaamistarkoituksessa.

Juttua on päivitetty klo 12.28.
Viite