Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

WWF/Eurostat

Pylväsgraafi.
Musta lammas. Suomen päästöt ovat kasvaneet 1990–2010. Muun muassa Saksa ja Ruotsi ovat vähentäneet päästöjään.WWF/Eurostat

Musta lammas. Suomen päästöt ovat kasvaneet 1990–2010. Muun muassa Saksa ja Ruotsi ovat vähentäneet päästöjään.

Hallitukselle kritiikkiä: ”Onneksi kaikki maat eivät ole samanlaisia kuin Suomi”

6.2.2013 11.47

Lasse Leipola

Jos kaikki teollisuusmaat toimisivat kuten Suomi, karkaisi ilmastonmuutos käsistä, varoittaa ympäristöjärjestö WWF. Perjantaina ministeriryhmän käsiteltävänä oleva ilmasto- ja energiastrategian päivitys sisältää taustalaskelman, jonka mukaan päästöt kääntyisivät laskuun vasta vähän ennen vuotta 2020.

WWF:n mukaan Suomen tavoite lämpenemisen rajoittamisesta kahteen asteeseen edellyttäisi 40 prosentin päästövähennyksiä 2020 mennessä.

”Jos kaikki teollisuusmaat toimisivat Suomen tavoin, karkaisi ilmastonmuutos sietämättömälle tasolle. Suomessa kuulee usein väittämän, että me teemme jo paljon ilmastokriisin ratkaisemiseksi, mutta tosiasiassa tulemme pahasti jälkijunassa”, ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas sanoo WWF:n tiedotteessa.

”Onneksi kaikki maat eivät ole samanlaisia kuin Suomi. Ilmasto- ja energiastrategian päivitys antaisi oivan tilaisuuden päivittää Suomen toimet edelläkävijöiden tasolle, mutta näyttää siltä, että päättäjillämme ei ole tähän riittävää tahtotilaa.”

ilmastonmuutos 
Viite