Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hallituksen liikenneselonteossa ”vahva vihreä kädenjälki”

12.4.2012 14.35

Lasse Leipola

Hallituksen liikennepoliittinen selonteko seuraavalle kymmenelle vuodelle on hyväksytty tänään torstaina. Ohjelmassa viedään eteenpäin muun muassa suurten kaupunkien joukkoliikenneratkaisuja sekä kävelyn ja pyöräilyn edistämistä.

Viheiden mukaan ohjelmassa näkyykin ”vahva vihreä kädenjälki”.

”Saimme neuvotteluissa turvatuksi suurten kaupunkien raideliikenneinvestoinnit, joiden avulla erityisesti Turun ja Tampereen raitiotiehankkeita saadaan viedyksi eteenpäin”, kehuu puheenjohtaja Ville Niinistö vihreiden tiedotteessa.

”Vihreille joukkoliikenne on erittäin tärkeä asia myös valtion tasolla ja tänään hyväksytty ohjelma tukee vahvasti kunnissa toteutettavaa ekologisen liikkumisen edistämistä ja edellytyksiä”, Niinistö sanoo.

Tänään hyväksytyssä ohjelmassa valtio lupaa osallistua Helsingin, Turun ja Tampereen seutujen raideinvestointeihin. Esimerkiksi Turkuun ja Tampereelle kaavailtuja pikaraitioteitä ja pääkaupunkiseudun länsimetroa tuettaisiin 30 prosentin osuudella.

”Raidehankkeet ovat tärkeä osa kaupunkien joukkoliikenteen houkuttelevuuden sekä ekologisuuden parantamista. Tehokkaan raideliikenteen positiiviset vaikutukset Tampereen ja Turun vetovoimalle, viihtyisyydelle ja taloudelliselle menestykselle ovat kiistattomia”, kommentoi Tampereen apulaispormestari Olli-Poika Parviainen (vihr).

liikenne 
Viite