Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

STT-lehtikuva / valtioneuvoston kanslia

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.
Voimalaongelma? Jan Vapaavuori otti kantaa Fennovoiman uuteen tilanteeseen.STT-lehtikuva / valtioneuvoston kanslia

Voimalaongelma? Jan Vapaavuori otti kantaa Fennovoiman uuteen tilanteeseen.

Hallitus selvittää, tarvitseeko Fennovoima uuden periaatepäätöksen

3.7.2013 11.41

Lasse Leipola

elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) kertoi tänään keskiviikkona, että hallitus selvittäää, mahdollistaako alkuperäinen periaatepäätös Fennovoiman tänään julkistaman yhteistyön venäläisen Rosatomin kanssa. Hänen mukaansa kysymys on hankala eikä siitä ole ennakkotapauksia. Hallitus tekee päätöksen noin vuoden kestävien lisäselvityksien jälkeen.

Fennovoima ilmoitti tänään keskiviikkona, että se jatkaa neuvotteluja Pyhäjoen Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitosyksiköstä ainoastaan venäläisen Rosatomin tytäryhtiö Rusatom Overseasin kanssa. Valtioneuvoston antamassa periaatepäätöksessä mahdollisina laitostoimittajina mainittiin ainoastaan ranskalainen Areva ja japanilainen Toshiba.

Yleisesti ottaen Vapaavuori suhtautui sopimukseen positiivisesti.

”Fennovoiman ja Rosatomin yhteistyösopimus vahvistaa hanketta”, Vapaavuori sanoi tänään keskiviikkona pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa Rosatomin tarjoama pienempi laitoskoko vastaa paremmin kysyntää ja venäläisyhtiön kokemus ydinvoimarakentamisesta paikkaa hankkeesta irtautuneen Eonin jättämää aukkoa.

Fennovoiman ydinvoimalahanke on ollut vaikeuksissa jo pitkään. Monet alkuperäiset osakkaat, muun muassa saksalainen Eon, ovat jättäneet hankkeen viime vuosina. Fennovoima kertoi tänään myös, että Rusatom Overseas saattaa ryhtyä myös Fennovoiman vähemmistöomistajaksi yhden kolmanneksen osuudella.

Juttuun on kello 12.35 korjattu kahteen kohtaan "tänään tiistaina" muotoon "tänään keskiviikkona".

ydinvoima 
Viite