Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Rahaa.
Suuret setelit. Mistä löytyisi 200 miljoonaa työllisyyteen? SXC

Suuret setelit. Mistä löytyisi 200 miljoonaa työllisyyteen?

Hallituskauden vaikein paikka sai vihreät harkitsemaan kehy-rahojen ehtoja

21.8.2009 9.09

Lasse Leipola

Vihreät ovat valmiita tinkimään kehitysyhteistyön määrärahojen ehdoista, mutteivät kokonaissumman kasvusta.

”Olemme olleet valmiita keskustelemaan siitä, voitaisiinko tämän määrärahan kasvun lisäksi kehitysyhteistyöhön lukea jatkossa muiden Pohjoismaiden tavoin eräitä pakolaisten turvapaikanhakuun liittyviä kustannuksia”, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa puolueen sivuilla.

Hän muistuttaa, että valtiovarainministeriön esitys perustuu vihreiden hallitusneuvotteluissa saavuttamaan sopuun määrärahojen kasvusta, joka taloustaantuman myötä tarkoittaisi kehitysyhteistyörahojen kasvamista jo 0,56 prosenttiin.

”Vihreät edellyttää kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrysen tavoin, että kehitysyhteistyön määrärahojen kasvu jatkuu myös määrällisesti eikä vain osuutena BKT:sta”, Niinistö sanoo.

Väyrysen ja vihreiden linjoilla ovat myös Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto, jotka ovat vedonneet avoimella kirjeellä kehitysyhteistyln määrärahojen säilyttämiseksi.

Vihreä europarlamentaarikko Heidi Hautala arvioi eilen Helsingin Sanomien haastattelussa, että kiista kehy-rahoista, on vihreiden tähänastisen hallitustaipaleen vaikein paikka.

Kehitysyhteistyörahojen kohtalo nousi esille alkuviikosta, kun kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa kertoi, että hallitus aikoo ottaa valtaosan työllisyyteen tarvittavista rahoista kehitysyhteistyön määrärahoista.

 

vihreät  kehitysyhteistyö 
Viite