Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sanna Marin.

Sanna Marin.
Ei käy. Sdp:n Sanna Marin tyrmään ehdotuksen soidensuojelun vapaaehtoisuudesta.Sanna Marin.

Ei käy. Sdp:n Sanna Marin tyrmään ehdotuksen soidensuojelun vapaaehtoisuudesta.

Hallituspuolueet napit vastakkain: Soidensuojelun vesittäminen ei kelpaa demareille

16.10.2014 9.07

Lasse Leipola

Kokoomuksen yritys vesittää pitkälle valmisteltu ja hallitusohjelmaan kuuluva soidensuojeluohjelma on johtamassa eripuraan hallituksessa. Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ilmoittaa tiedotteessaan, että ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) eilinen ratkaisu ei käy demareille.

”Sdp ei hyväksy pitkään valmisteilla olleen soidensuojeluohjelman yksipuolista romuttamista ja tulemme nostamaan asian esiin hallituksessa. Luonnonsuojelua ei yksinkertaisesti voi jättää vapaaehtoisuuden varaan, varsinkaan kun vastassa ovat kovat taloudelliset intressit”, Marin sanoo.

Hänen mukaansa näyttää siltä, että Grahn-Laasonen on enemmän innoissaan puolueensa norminpurkutalkoista kuin ympäristöministerin tehtävän asianmukaisesta hoitamisesta

”Soidensuojelun täydennysohjelmaa on valmisteltu vuosia ympäristöministeriössä hallituksen yhdessä sopimien pelisääntöjen mukaisesti. On hyvin erikoista, että ympäristöministeri Grahn-Laasonen on nyt kävelemässä yhteisten linjausten yli ja heittämässä pitkäjänteisen työn romukoppaan.”

Vihreiden hallituksesta lähtemisen myötä ympäristöministerin salkusta luopunut vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi asiaa jo eilen muun muassa Ylelle.

”En olisi uskonut kokoomuslaiseltakaan ministeriltä tällaista käytöstä, että asiantuntijatyötä ei arvosteta”, Niinistö sanoi.

”Tällainen täysin vapaaehtoisuuteen pohjautuva Metso-ohjelmaan rinnasteinen malli romuttaisi kaiken valmistelutyön. Se perustuisi haulikolla ammuttuun suojeluun, joka ei ole valtion rahojen tehokasta käyttöä eikä suojele arvokkaimpia soita.”

suot 
Viite