Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Satu Hassi ja Heidi Hautala.
Ei jatkoon. Hassi ja Hautala vaativat, että ydinvoimaluvat palautetaan käsittelyyn.Lasse Leipola

Ei jatkoon. Hassi ja Hautala vaativat, että ydinvoimaluvat palautetaan käsittelyyn.

Hallitusta vaaditaan vetämään ydinvoimahakemukset pois eduskunnasta

16.6.2010 13.09

Lasse Leipola

Vasemmistoliiton kansanedustaja Pentti Tiusanen ja vihreiden europarlamentaarikot Heidi Hautala ja Satu Hassi vaativat hallitusta vetämään käsittelyssä olevat ydinvoimaluvat pois eduskunnasta.

Vaatimuksia perustellaan oikeuskansleri Jaakko Jonkan ratkaisulla, jonka mukaan työ- ja elinkeinoministeriön johtava virkamies Taisto Turunen oli esteellinen, kun hakemuksia käsiteltiin ministeriössä.

”Ydinvoimalaitoksen rakentamishakemuksen yhteiskunnallinen merkitys on sellaista luokkaa, että yhteiskunnan kokonaisedun mukaista on hakemusten lakia kaikin tavoin loukkaamaton valmistelu”, Tiusanen sanoo tiedotteessaan.

Samalla kannalla ovat myös vihreiden europarlamentaarikot.

”Jos Suomi toimisi aidon oikeusvaltion tavoin, ydinvoimalupia koskeva päätöksenteko olisi valtioneuvostossa tullut keskeyttää, kun epäily Taisto Turusen  jääviydestä tuli esille”, Hautala sanoo vihreiden meppien tiedotteessa.

”Jo ennen valtioneuvoston päätöstä tiedettiin, että Turunen on ollut Outokumpu Oy:n hallituksessa firman lähtiessä mukaan Fennovoimaan. Turunen on siis ollut käynnistämässä Fennovoiman ydinvoimalupahakemusta.”

Hassin mukaan pallo on kuntaministeri Mari Kiviniemellä (kesk), josta tulee pian pääministeri.

”Uuden pääministerin on tehtävä asiasta oma tilannearvionsa. Jos Kiviniemi todella haluaa tehdä pesäeron edellisen hallituksen virheisiin, hän vetää hallituksen ydinvoimaehdotukset takaisin eduskunnasta”, Hassi sanoo.

ydinvoima 
Viite