Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Halpabussiyhtiö haluaa mukaan Helsingin lähijunaliikenteeseen

2.5.2012 9.41

Jukka Vahti

Halpabussiyhtiö Onnibussi saattaa lähivuosina laajentaa toimintaansa myös raiteille. Yhtiö tähyää erityisesti pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteeseen.

Onnibussi on perustanut raideliikennettä varten sivutoiminimen Onnirail. Onnibussin toimitusjohtaja Pekka Möttö on raideliikennesuunnitelmista vielä vaitonainen.

Hän kuitenkin myöntää, että yhtiö saattaa pyrkiä apajille, jos pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne avataan kilpailulle vuonna 2017, jolloin VR:n nykyiset sopimukset päättyvät.

Myös Tampereen tuleva ratikka- ja lähijunaliikenne kiinnostaa.

”Tamperetta ei suljeta pois ja pääkaupunkiseutua ei todellakaan suljeta pois suunnitelmista”, Möttö muotoilee.

Vuoden alussa toimintansa aloittanut Onnibussi saattaa myös avata uusia bussilinjoja kesäkuussa.

Yhtiö on hakenut lupia Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Raision väleille. Jos lupa heltiää, liikennöinti alkaa kesäkuun alussa.

Tähän asti yhtiö on liikennöinyt Tampereen ja Porin välillä. Liput maksavat halvimmillaan kolme euroa, enimmillään 15 euroa, kyseisen linjan vilkkaudesta riippuen. Lippu on sitä kalliimpi, mitä suositumpi vuoro on kyseessä ja päinvastoin.

Pekka Möttö on yhtiön alkutaipaleeseen tyytyväinen.

”Yritys toimii tällä hetkellä kannattavasti pelkillä matkustajatuloilla niin, että matkustajat oikeasti maksavat omat matkansa, ilman mitään yhteiskunnan tukia. Se on kova temppu, kun ajattelee tätä toimialaa”, Möttö sanoo.
Viite