Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jorma Korhonen / Syke

Lohjan biovoimala.
Bränikkä. Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva sanoo, että tammikuussa avattu biovoimala vähentää päästöjä ja laskee kaukolämpömaksuja.Jorma Korhonen / Syke

Bränikkä. Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva sanoo, että tammikuussa avattu biovoimala vähentää päästöjä ja laskee kaukolämpömaksuja.

Hankokin Hinku-hankekunnaksi

30.1.2013 10.10

Lasse Leipola

Lohja, Hanko, Raasepori ja Siuntio ovat liittyneet Kohti hiilineutraalia kuntaa eli Hinku-hankkeeseen. Niiden yhteisenä tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta 2030 mennessä.

”Länsi-Uudenmaan Hinku-kuntien yhteistyö on hyvä ja konkreettinen esimerkki siitä, miten kunnat yhdessä suunnittelevat tulevaisuutta vähäpäästöiseksi ja mukana ovat kaikki yrityksistä kuntalaisiin. Länsi-Uudenmaan kunnat aikovat olla monta askelta edellä muuta Suomea”, ympäristöministeri Ville Niinistö sanoo Suomen ympäristökeskuksen tiedotteessa.

”Tätä mallia pitäisi levittää muuallekin, sillä kunnat ja kuntalaiset tekevät päivittäin merkittäviä ratkaisuja, joilla on vaikutusta vihreän talouden rakentamisessa”, Niinistö sanoo.

Suomen ympäristökeskuksessa toivotaan, että Länsi-Uudellemalle muodostuu monipuolinen 93 000 asukkaan cleantech–näyteikkuna. Muun muassa Lohjalla ja Raaseporissa käytetään jo laajasti bioenergiaa.

”Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen on taloudellisesti järkevää toimintaa, eikä sen toteuttaminen vaadi ihmeellistä teknologiaa, vaan tahtotilaa”, ohjelmaa johtava Jyri Seppälä sanoo.

Aiemmin Hinku-hankkeeseen ovat liittyneet Ii, Kuhmoinen, Mynämäki, Padasjoki, Parikkala ja Uusikaupunki.

ilmastonmuutos 
Viite