Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Janne Junttila / Into

Hanna NikkanenJanne Junttila / Into

Hanna Nikkanen

Hanna Nikkanen palkitaan tiedonjulkistamisesta

6.10.2011 10.53

Laura Häkli

Kirjailija ja toimittaja Hanna Nikkanen saa tämänvuotisen Valtion tiedonjulkistamispalkinnon tutkivasta journalismista, erityisesti teoksesta Viaton imperiumi – Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta, jonka on julkaissut Into-kustannus.

Palkintoperustelujen mukaan Viaton imperiumi avaa suomalaisten suuryritysten toimintaa maailmalla. Kirja vie lukijan Kongon kaivoksista Iranin mielenosoituksiin ja Brasilian sellutehtaisiin. Se näyttää, miten Suomesta on kasvanut vaikutusvaltainen maa, jonka  yritystoiminta esimerkiksi metsäteollisuuden ja tietotekniikan aloilla vaikuttaa monen muun maan kansalaisten hyvinvointiin.

1981 syntynyt Hanna Nikkanen on tutkiva toimittaja ja Voiman julkaiseman verkkolehti Fifin entinen päätoimittaja. Nikkanen on toiminut globaalia oikeudenmukaisuutta ajavissa aktivistiliikkeissä ja osallistunut avoimen verkkojournalismin kehittämiseen Indymedia-verkostossa. Aikaisemmin hän on käsitellyt muun muassa digitaalisia oikeuksia, Etelä-Amerikkaa, siirtolaisuutta ja kansalaisaktivismia.

Euroopan komission myönsi Nikkaselle viime vuonna syrjinnän ja köyhyyden vastaisen journalismin erikoispalkinnon.

Hän on toiminut myös muun muassa Vihreän Langan kolumnistina.

 

 
Viite