Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hannela Pokka.
matkalla ministeriöön? Hannele Pokalla on paljon kokemusta politiikasta.

matkalla ministeriöön? Hannele Pokalla on paljon kokemusta politiikasta.

Hannele Pokka noussee ympäristöministeriön kansliapäälliköksi

13.5.2008 11.11

Jukka Vahti

Lapin läänin maaherra Hannele Pokka on nousemassa ympäristöministeriön uudeksi kansliapäälliköksi, kuten Vihreä Lanka arveli huhtikuun alussa.

Keskustalainen ympäristöministeri Paula Lehtomäki saattaa esittää puoluetoveriaan Pokkaa tehtävään jo torstaina valtioneuvoston istunnossa. Sanomalehti Kalevan mukaan Pokan valinnalla on myös keskustan ministeriryhmän hyväksyntä.

Nykyinen kansliapäällikkö, Sirkka Hautojärvi (sd) jää eläkkeelle syyskuun alussa.

Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen arvioi, että Pokalla on runsaasti kokemusta politiikasta, mutta vielä paljon opittavaa ympäristön- ja luonnonsuojelusta.

"Jatkossa olisi toivottavaa, että kansliapäällikön virkoja voitaisiin Suomessa täyttää muillakin kuin poliittisilla kriteereillä", Yrjö-Koskinen sanoo.

Hannele Pokka on aiemmin työskennellyt pitkään kansanedustajana, ja hän oli oikeusministeri vuosina 1991–1994. Hän on oikeustieteen tohtori ja teki väitöskirjansa vesioikeudesta. Pokka menettäisi nykyisen maaherran paikkansa vuonna 2010, kun läänit ja maaherrojen virat lakkautetaan.

Ympäristöministeriön kansliapäällikön paikasta Pokan kanssa kilpailivat loppusuoralla muun muassa johtaja Leena Karessuo Kuntaliitosta ja Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Pentti Hyttinen.
Viite