Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Harvinainen lahjoitus yksityiseltä kasvattaa Oulangan kansallispuistoa

29.6.2010 10.01

Saija Räsänen

Oulangan kansallispuisto laajenee Sallan kunnan puolella yksityisen maalahjoituksen vuoksi. Sallalainen Anja Lahti lahjoittaa puistoon 1,2 hehtaarin suuruisen maa-alueen.

”Vaikka lahjoitus on pinta-alaltaan suhteellisen pieni, lahjoituksen merkitys kasvaa kun ajatellaan, että se lisää puiston luonnon monimuotoisuutta", sanoo lahjoituksen vastaanottanut Oulangan kansallispuiston asiakasneuvoja Outi Huhtala metsähallituksen tiedotteessa.

Lahjoittaja Lahti on kotoisin Koillis-Lapista, mutta elämäntyönsä hän on tehnyt Ruotsissa. Eläkkeelle jäätyään Lahti päätti muuttaa takaisin kotiseudulleen.

Yksityisten kansalaisten maalahjoitukset valtiolle suojelualueiden perustamistarkoitukseen ovat metsähallituksen mukaan harvinaisia. Edellinen tapaus on vuodelta 2006 Savonlinnan seudulta. Sen sijaan valtio saa lähes vuosittain maa-alueita perintöinä tapauksissa, joissa vainajan koko jäämistö on päätynyt valtiolle.

Luovutusasiakirjat kirjoitettiin Hautajärven luontotalolla eilen maanantaina. Virallisesti lahjoitettu maa-alue saadaan liitetyksi osaksi kansallispuistoa maanmittaustoimitusten jälkeen aikaisintaan vuoden vaihteessa.

luonnonsuojelu  kansallispuisto 




Viite