Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Euroopan komissio

Silvio Berlusconi.
Ei huolen häivää. Berlusconilla on näpeissään Italian lehdistö ja Euroopan oikeisto, väittävät Suomen vihreät euroedustajat.Euroopan komissio

Ei huolen häivää. Berlusconilla on näpeissään Italian lehdistö ja Euroopan oikeisto, väittävät Suomen vihreät euroedustajat.

Hassi ja Hautala: Euroopan oikeisto hännystelee Berlusconia

22.10.2009 9.28

Lasse Leipola

Euroopan parlamentti hylkäsi eilen keskiviikkona Italian mediaa käsittelevän päätöslauselman. Parlamentissa on oltu huolissaan siitä, että Italian pääministeri omistaa ja valvoo tärkeimpiä yksityisiä ja valtion omistamia tiedotusvälineitä.

Edustajien äänet jakautuivat tasan, ja puhemiehen ääni ratkaisi äänestyksen, joka kaatoi päätöslauselman.

”Tänään näimme, että halutessaan Berlusconi saa kuriin Italian tiedotusvälineiden lisäksi myös muiden maiden  oikeistolaiset jäsenet Euroopan parlamentissa. Tilanne on sietämätön”, sanoo vihreiden euroedustaja Heidi Hautala.

Hänestä on käsittämätöntä, miten oikeistoryhmät yhdessä rintamassa vaativat EU-jäsenyyttä hakevilta mailta demokratian ja sananvapauden noudattamista, samalla kun sallitaan Italian loukkaavan niin sananvapautta kuin tuomiolaitoksen koskemattomuutta.

Myös Satu Hassi hämmästelee kollegoidensa äänestyskäyttäytymistä.

”En ymmärrä, kuinka Berlusconin puolelle asettuneet parlamentin oikean laidan mepit voivat enää aamuisin katsoa itseään peilistä silmiin. Voiko Euroopan parlamentti tämän jälkeen enää uskottavasti puuttua sananvapauden ja ihmisoikeuksien  loukkauksiin Euroopan ulkopuolella.”

media 
Viite