Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Satu Hassi
EROT UMPEEN. Lama tai ei, tasa-arvokysymyksiä ei saa lakaista maton alle, Hassi muistuttaa. Tiina Jutila / Vihreät

EROT UMPEEN. Lama tai ei, tasa-arvokysymyksiä ei saa lakaista maton alle, Hassi muistuttaa.

Hassi: Naisvaltaisten alojen palkat remonttiin

9.3.2009 9.12

Vihreä Lanka

Europarlamentin jäsen Satu Hassi vaatii, että naisvaltaisten alojen palkkojen korjaamiseksi aloitetaan järjestelmällinen työ.

Hassin mukaan on häpeällistä, että tasa-arvon mallimaana itseään pitävässä Suomessa naisten ja miesten keskituntipalkan ero on suurempi kuin EU:ssa keskimäärin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan EU-maissa naisten keskituntipalkka ennen veroja on keskimäärin 17 prosenttia alempi kuin miesten. Suomessa ero on suurempi, 20 prosenttia.

"Suomen työmarkkinat ovat poikkeuksellisen voimakkaasti jakautuneet sukupuolen mukaan. Ongelma ei ole niinkään siinä, että täsmälleen samaa työtä tekeville naisille ja miehille maksettaisiin erisuuruista palkkaa, vaan siinä, että 'naisten työt' hinnoitellaan vähempiarvoisiksi kuin 'miesten työt'", Hassi sanoo.

Hassi huomauttaa, että eri työtehtävien vaativuuden arviointi aloitettiin jo 1980-luvulla, mutta selvityksistä ei kuitenkaan ole seurannut todellisia tuntuvia korjauksia naisvaltaisten alojen palkkoihin.

"Tasa-arvopolitiikaksi ei todellakaan riitä se, että iso puolue vaaleissa kampanjoi Sari Sairaanhoitajalla ja sen jälkeisen hoitoalan lakon lopputuloksen jälkeen naiset unohdetaan", Hassi napauttaa.

tasa-arvo  työelämä 
Viite