Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Finnair

Minne matka? Heidi Hautalan mukaan valtion olisi aika luopua enemmistö-osuudestaan Finnairissa.Finnair

Minne matka? Heidi Hautalan mukaan valtion olisi aika luopua enemmistö-osuudestaan Finnairissa.

Hautala: Finnairin tilanteesta tulossa valtion kannalta kestämätön

15.2.2012 13.54

Lasse Leipola

Finnairin tilanne on käymässä enemmistöomistajan kannalta kestämättömäksi, arvioi valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr). Hänen mukaansa valtio ei voi loputtomasti tukea budjettivaroin tappiollista, yksityisillä markkinoilla kilpailevaa yhtiötä.

”Omistusosuuttaan pienentämällä valtio takaisi sen, että Finnair voisi hakea itselleen kumppaneita ja osallistua yhtiön elinkelpoisuuden kannalta välttämättömiin toimiala­järjestelyihin. Käytännössä kyse voisi olla esimerkiksi uudesta yhtiöstä, joka hoitaisi Aasian-lentojen syöttöliikenteen Euroopasta Suomeen. Näin taattaisiin parhaiten myös suomalaisten suorat yhteydet maailmalle”, Hautala kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Kirjoituksessaan Hautala kommentoi myös eilen tiistaina paljastunutta toimitusjohtaja Mika Vehviläisen asuntoetua.

Hautalan mielestä on hyvä, että toimitusjohtaja Vehviläisen ja Ilmarisen asuntokaupat tulivat julki. Hän myös toivoo, että kaikki asiaan liittyvät yksityiskohdat tuodaan julkisuuteen.

”Mikäli kaikki järjestelyt on tehty markkinahintaisesti ja esteelliset osapuolet ovat pidättäytyneet päätöksenteosta, asiassa ei ole tehty mitään väärää”, Hautala sanoo ja kertoo aikovansa vastaisuudessa kiinnittää enemmän huomiota siihen, että valtionyhtiöiden hallitusten riippumattomuus on kristallinkirkasta ja sidonnaisuudet eivät millään muotoa haittaa omistajan edun ajamista.

lentoliikenne  omistajaohjaus 




Viite