Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Rauhanlähettiläs. Kehitysministeri Hautalan mukaan suvaitsevaista yhteiskuntaa on puolustettava entistä tarmokkaammin.

Rauhanlähettiläs. Kehitysministeri Hautalan mukaan suvaitsevaista yhteiskuntaa on puolustettava entistä tarmokkaammin.

Heidi Hautala kapinoi väkivaltaa vastaan osallistumalla Faces-festivaalille

29.7.2011 9.17

Saija Räsänen

Kehitysministeri Heidi Hautala osallistuu tulevana sunnuntaina Faces Etnofestivaalille. Hautala tahtoo vierailullaan korostaa demokratian, ihmisoikeuksien ja suvaitsevaisuuden puolustamisen merkitystä.

"Norjan järkyttävä tragedia on hyökkäys avointa pohjoismaista demokratiaa kohtaan. Väkivallalle ei pidä antaa periksi, vaan suvaitsevaa ja moniäänistä yhteiskuntaa on puolustettava aikaisempaakin tarmokkaammin", Hautala sanoo.

Hautala näkee tragedian syiden etsimisen maahanmuuttopolitiikasta periksi antamisena Norjan joukkomurhaajan tavoitteille.

Hän kertoo Norjan tapahtumien tuoneen mieleen viime joulukuun, jolloin hän osallistui Oslossa järjestettyyn Nobelin rauhanpalkintoseremoniaan. Tilaisuudessa kirjailija ja elokuvaohjaaja Liv Ullman luki vankeuteen tuomitun kiinalaisen demokratia-aktivistin Liu Xiaobon puolesta puheen, jonka keskeinen sanoma Hautalan mukaan oli: "Minulla ei ole vihollisia".

Xiaobon edustama täydellinen väkivallattomuus on Hautalan mielestä esimerkillinen vastakohta Anders Behring
Breivikin
väkivallan ideologialle.

"Itse haluan osoittaa tukeni monikulttuuriselle maailmalle muun muassa osallistumalla Faces Etnofestivaaleille", Hautala sanoo.

Myös vihreiden kansanedustaja ja ulkoministerin erityisedustajana Afrikan kriiseissä toimiva Pekka Haavisto vierailee Faces-festivaalilla lauantaina.

ihmisoikeudet  demokratia  väkivalta 
Viite