Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Heidi Hautala: Turvallisuudesta kehitystavoite

24.9.2013 9.17

Lasse Leipola

Suomi toivoo turvallisuutta mukaan vuoden 2015 jälkeistä aikaa koskeviin kehitystavoitteisiin. Niin sanotut Millennium-tavoitteet umpeutuvat muutaman vuoden kuluttua ja sen jälkeisistä kestävän kehityksen tavoitteista keskustellaan tällä viikolla New Yorkissa järjestettävän YK:n yleiskokouksen yhteydessä.

Osallistuin itse Tanskan ja Timor-Lesten johtamaan aamiaiskeskusteluun, jossa pohdittiin mahdollisuuksia tukea turvallisuutta ja kehitystä maailman kymmenissä hauraissa valtioissa, joihin kuuluu myös Somalia. On sanomattakin selvää, että kaikki tuomitsimme Nairobin terrorismin, joka häikäilemättä pukeutuu uskonnon ja oikeaoppisuuden kaapuun. Vastaavia iskuja on juuri tapahtunut myös Pakistanissa ja Nigeriassa. Missä seuraavaksi?” Heidi Hautala kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Hänen mukaansa kehitystä ei voi olla ilman turvallisuutta, eikä turvallisuutta ilman kehitystä.

”Kun äärimmäisen köyhyyden ja muiden vitsausten puolittamiseen laadituista vuosituhattavoitteista yksikään hauras valtio ei ole saavuttanut yhtäkään, on todella luotava uusi ymmärrys kehityksen ja turvallisuuden yhteyksistä.”

terrorismi 




Viite